Investering i solceller - DEMSKOV GRØN

Mandag-torsdag: 7.30 – 15.00      Fredag: 7.30 – 14.30

+45 22 37 38 78 – kontakt@demskovgron.dk

Investering i solceller

Solceller aldrig haft større potentiale for virksomheder. Et solcelleanlæg kan nemlig ikke bare reducere energiomkostninger og bidrage til et grønnere forbrug, det kan også øge ejendomsværdien samt give virksomheder mulighed for at tjene penge på overskydende energi.

Vi befinder os i en tid, hvor bevidstheden om klimaforandringer og behovet for grønne energiløsninger er mere akut end nogensinde. For erhvervsledere er det i øjeblikket altafgørende at være proaktiv på dette område – både for at sikre, at virksomheden lever op til sit ansvar for at bidrage til en bæredygtig fremtid, men også for at ruste virksomheden mod kommende udfordringer såsom stigende energipriser.

Derfor har investering i solceller aldrig haft større værdi og potentiale for virksomheder. Ud over at give mulighed for at reducere energiomkostningerne betydeligt, åbner et solcelleanlæg også et væld af andre muligheder, der kan skabe værdi for din virksomhed.

Solceller øger ejendomsværdien

En interessant udvikling er, at virksomheder, der investerer i solceller, ser en stigning i deres ejendomsværdi. Dette skyldes, at den finansielle sektor er begyndt at bidrage aktivt til at fremme investeringer i grøn energi. Realkredit Danmark har indført en ny metode til at værdiansætte ejendomme med solceller, hvilket betyder, at solcellerne nu betragtes som en aktiv indtægtskilde.

I værdiansættelsen inkluderer Realkredit Danmark indtægter fra solceller enten som reduktioner i elomkostninger til ejendommens drift, indtægter fra salg af overskudsstrøm til elnettet eller ved fastsættelse af en pris per kilowatt baseret på solcelleanlæggets produktionskapacitet.

Det betyder, at investeringen i solceller også er en investering i muligheden for at låne flere midler til fremtidige investeringer.

En fremtidssikret løsning

Med de stigende elpriser er investering i solceller også en måde at beskytte din virksomheds økonomi på. I 2024 forventes højere eltariffer, der vil påvirke både små og store virksomheder negativt. Dette skyldes blandt andet, at prisen per kilowatt-time (kWh) stiger for at finansiere udvidelsen af elnettet samt den hastigt accelererende grønne omstilling og den stigende elektrificering, der fører til øget elforbrug.

Med et solcelleanlæg kan du forsikre din virksomhed mod disse udfordringer og skabe en solid platform for virksomhedens fremtidige bæredygtighed og stabilitet.

Omsæt din overskydende energi til værdi

En tendens, der er begyndt at tage form på dette område, og som imødekommer disse udfordringer, er energifællesskaber. Etableringen af et energifællesskab giver mulighed for at udnytte tagarealer til solcelleinstallationer og efterfølgende dele den overskydende elektricitet med andre, såsom lejere i erhvervsejendomme.

DEMSKOV GRØN samarbejder med Enyday, som er eksperter i at hjælpe virksomheder med at optimere udnyttelsen af solcelleanlæg gennem energideling og drift af energifællesskaber.

Tag det næste skridt mod en bæredygtig fremtid

Hos DEMSKOV GRØN brænder vi for at støtte virksomheder i at træffe bæredygtige beslutninger, der gavner både miljøet og virksomhedens vækstpotentiale. Ønsker du at udforske de muligheder, som et solcelleanlæg kan tilbyde din virksomhed? Eller ønsker du at udnytte dit eksisterende anlæg bedre? Vores erfarne energikonsulenter står altid klar til at rådgive dig, uden forpligtelser, om din virksomheds grønne fremtid.

Kontakt os i dag, og lad os komme i gang!