AC-ladestandere vs DC-ladestandere - DEMSKOV GRØN

Mandag-torsdag: 7.30 – 15.00      Fredag: 7.30 – 14.30

+45 22 37 38 78 – kontakt@demskovgron.dk

AC-ladestandere vs DC-ladestandere

DC-ladestandere bliver mere og mere populært, men mange kender stadig ikke helt præcist forskellen på AC-opladning og DC-opladning. I dette indlæg kan du læse mere om forskellen og finde ud af hvilken type ladning, som du måske bør gøre brug af.

Hvad er AC-strøm?
AC står for Alternating Current, men på dansk kender vi det bedst som vekselstrøm. Det kaldes vekselstrøm fordi, at strømmen veksler i polaritet – altså fra positiv til negativ. Vekselstrøm er den strøm, som du får igennem din stikkontakt i huset og som mange ting i dit hjem gør brug af.

Hvad er DC-strøm?
DC står for Direct Current, og på dansk kalder vi det for jævnstrøm. Ordet jævnstrøm kommer af, at strømmen kun løber én vej. Jævnstrøm er batteridreven strøm som f.eks. din smartphone, elværktøj og elbil gør brug af.

Er DC-opladning bedre end AC-opladning?
Ja og nej. Det kommer an på din elbil, dit behov og dine vaner. Kan du ofte lade din bil flere timer uden afbrydelse? Så er AC-opladning helt fin til dit behov. Denne type opladning er langsommere end DC-opladning og det er kapaciteten i din bils omformer, der afgør hvor hurtigt du kan lade.
Har du ikke mulighed for længere tids opladning fordi, at du ofte er på farten? Så er DC-opladning en god mulighed. En DC-ladestander har en indbygget transformer, så der lades direkte til bilens batteri fremfor at gøre brug af transformere i din bil. Samtidig er transformeren i ladestanderen markant større og du kan lade meget hurtigere ved brug af en DC-ladestander. Du har muligvis allerede ladet på en DC-ladestander, hvis du har prøvet at lade din bil ved offentlige ladestationer ved motorvejen eller i byområder. Det er ikke alle elbiler, der understøtter DC-opladning, så det er vigtigt, at du undersøger din bils specifikationer før, at du træffer et valg. Det er bl.a. ofte hybridbiler, som ikke har mulighed for at gøre brug af DC-ladning, da de har et meget mindre batteri.

Hvad er prisforskellen på DC-ladestander og AC-ladestander?
Hvis du vil investere i en DC-ladestander, så koster det mere end en traditionel AC-ladestander, da standeren er markant større og har en indbygget transformer, som gør, at du kan lade direkte til dit bilbatteri. Den konkrete præcis kommer an på dit behov og hvor mange standere, som du skal have sat op. Du er meget velkommen til at kontakte Demskov Grøn for en uforpligtende snak om dit behov og mulige løsninger.

Overvejer du en ladestander til din elbil? Kontakt Demskov Grøn for en uforpligtende snak om dit behov og hør mere om hvordan, at vi kan hjælpe dig.

Kontakt os for en
uforpligtende snak